Meer dan 1000 bezoekers op eerste Gezondheidsfestival

29 november 2022

Het allereerste Gezondheidsfestival overtrof onze verwachtingen én die van veel aanwezigen. Voor het eerst kwam iedereen die zich in Noord-Nederland bezighoudt met gezondheid, in wat voor domein ook, samen.

Al snel na het moment dat de inschrijving werd geopend, bleek dat het evenement in een behoefte voorziet. Wij hoopten vooraf op zo’n 500 bezoekers, het werden er ruim het dubbele – tot het moment dat we de inschrijving moesten sluiten.

De meeste bezoekers omcirkelden bij binnenkomst op hun blokkenschema direct de sessies die ze niet wilden missen. De verwachtingen waren hoog, en dat is terecht. Het evenement heeft als belangrijkste functie te laten zien wat er allemaal voor goeds gebeurt op gezondheidsgebied in Noord-Nederland. Dat is heel veel - en dat hebben we geweten. Verdeeld over vier subthema’s kwamen ruim veertig sprekers, uit tal van gezondheidsdomeinen, aan het woord.

Wat er tussen de lezingen en seminars door én erna gebeurde was al even belangrijk; in een informele setting werd er door gelijk- of juist anders gestemden lustig gesproken over waar we staan, waar we naartoe moeten én hoe we dat moeten doen. Zo was het Gezondheidsfestival een prachtige mix van formeel en informeel, van luisteren en delen en samen tot meer komen dan alleen.

Het volgende Gezondheidsfestival vindt plaats op 18 september 2023 in Veenhuizen.